محمدرضا سوقندی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه سخن گفتن درباره علم امام علی(ع) بسیار دشوار است، تأکید کرد: چهره علمی امام علی(ع) شناختهنشده است نه برای عموم مردم بلکه برای خواص و دانشگاههای ما و حوزههای علمیه ما نیز این شناخت صورت نگرفته است، حتی دراینباره باید گفت خانهنشینی سیاسی امام در ربع قرن بسیار مهم بود اما از آن مهمتر خانهنشینی علمی امام بود یعنی مردم ربع قرن از علم امام محروم شدند لذا علت اصلی غریب بودن آن امام این بود که ایشان علوم و معارفی داشتند که کسی نبود آنها را منتقل کند، لیکن مظلومیت امام بیش از قصد حق جانشینی و سیاست، محروم کردن مردم از دریای علم علی(ع) بود.
وی افزود: سید رضی در قرن چهارم موفق شد بخشی از خطبهها و نامهها و کلمات قصار امام(ع) را در مجموعهای به نام نهجالبلاغه جمع کند چراکه در آن زمان کتابت حدیث، روایت و تبیین آن را ممنوع کرده بودند و میگفتند وقتی قرآن است چرا باید حدیثی از پیامبر(ص) نقل شود اما باید پرسید چرا این دشمنان میترسیدند سخنان علی(ع) به گوش مردم برسد؟ این همان مظلومیت امام است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، با طرح این سؤال که بهواقع چرا مردم عصر پیامبر(ص) حادثه غدیر را دیدند و شنیدند اما خواص و اصحاب و بزرگانی که مردم به دست آنها نگاه کردند، آن را اینگونه رقم زدند، بیان کرد: یکی از چند دلیل این موضوع آن است که در زمان پیامبر(ص) عدهای حاضر نشدند سیره علوی را دنبال کنند یعنی آنگونه که علی(ع) را در زمان پیامبر(ص) معرفی میکردند، این کار را نکردند.
سوقندی افزود: شخصیت امام علی(ع) در زمان حیات رسولالله(ص) هم به خاطر عمد، غفلت، حتی به خاطر قدرتطلبی، حسادت و ... ناشناخته ماند و نگذاشتند تا مردم علی(ع) را بشناسند.
وی ادامه داد: پیامبر(ص) میفرمایند که من شهر علم هستم و علی(ع) باب آن لیکن آنچه از این حدیث برمیآید اینکه مقام علمی آن حضرت بسیار بالا است، هر گنجینهای دری دارد اما چرا حضرت محمد(ص)، امام علی(ع) را در ورود به علم میدانستند؟ لیکن باید گفت یکی از مظلومیت امام علی(ع) آن است که بجای اینکه اصحاب از ایشان تعریف کنند، خودشان مجبور به این امر شدهاند آنقدر مردم غفلت کردند که علم حضرت علی(ع) در مظلومیت باقی ماند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: دریکی از خطبههای نهجالبلاغه امام علی(ع) میفرمایند آنهایی که جامه خلافت را بر تن کردند بهخوبی میدانستند که من مانند قطب میانه هستم، من هستم که چرخ میچرخید و اگر نباشم قطب میانه نمیچرخید، و این نشان میدهد چقدر امام علی(ع) عظمت علمی دارند.
سو قندی با تاکید بر اینکه امروز ما نیازمند تبیین سیره علوی در جامعه هستیم، بیان کرد: از سوی دیگر جوانان ما باید با نهجالبلاغه انس بگیرند که در این راستا قطعاً نیازمند کارهای بیشتری هستیم که امیدواریم بتوانیم در این راستا موفقیتهای بیشتری کسب کنیم چراکه جوانان ما از میان خطبههای امام علی(ع) میتوانند دریایی از معرفت و شناخت را نسبت به دین پیدا کنند همچنین ترویج سیره علوی میتواند ما را از دشواریهای به وجود آمده توسط دشمنان و بد ذاتان عالم رهایی سازد که به نام اسلام هر جنایاتی را سازماندهی می کنند لیکن باید گفت امروز برههای حساس در جامعه است.
نظر شما